dimecres, 7 de març del 2018

Vaga 8M: Informacions bàsiques



Quins són els objectius?
  • Mostrar les desigualtats que viuen les dones, denunciar les situacions de masclisme, la violència masclista i la bretxa salarial, que avui en dia és d'un 23%".
  • Demostrar que sense les dones el món no funciona i aconseguir que se les deixi de tractar com a ciutadanes de segona.
En què consisteix?

La vaga busca que el proper 8 de març totes les dones aturin les seves tasques, ja siguin remunerades o no remunerades, durant 24 hores. Això implica que aquest dia no vagin als seus llocs de treball, que no assumeixin les cures de fills o familiars, tasques domèstiques o qualsevol altra col·laboració sense sou, així com que no consumeixin  i que les alumnes i professores no vagin a classe. Es tracta, en definitiva, d'una vaga no només laboral, sinó també estudiantil, de cures i de consum.

Qui la convoca?

La idea parteix de la plataforma Comissió del 8M que, des de fa un any, ha estat coordinant la vaga, les manifestacions posteriors i moltes altres activitats en pro del feminisme. Des del principi, aquesta organització compta amb el suport de cinc sindicats, entre ells la CGT, que s'han encarregat de registrar tot a la Delegació de Treball per aconseguir que sigui una iniciativa legal.

Informacions bàsiques
  • Hi ha convocatòria legal de vaga a tot l’estat les 24 hores.
  • Estem convocades i convocats a fer vaga dones i homes.
Les concentracions del dia de vaga són:
  • Descentralitzades al matí: a Barcelona, piquet central a les 12,00h a la Plaça Catalunya.
  • MANIFESTACIÓ a les 18,30h des de Pg. de Gràcia amb Av. Diagonal. Punt de trobada CGT, 18,00h al Palau Robert (Pg. de Gràcia, 107)

US ANIMEM A TOTES I A TOTS A PARTICIPAR-HI!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada